23. KOLESARSKI VZPON POLJANE – STARI VRH, 9.7.2023

Leteči štart ob 10. uri pred kmetijsko zadrugo v Poljanah nad Škofjo Loko. Dolžina proge je 10 km, z višinsko razliko 650 m. CILJ Na smučišču Grebljica – pod Starim vrhom.

Zapisal naš Slavko Colnarič:

Včeraj je bil vzpon na Stari vrh in sem se ga udeležil sedmič v zadnjih desetih letih.
Ni zelo dolg, čistega klanca je 6,5 km, je pa na nekaterih delih, še posebno skozi vas Javorje, hudo strm; naklonina doseže tudi 16%.
In potem čez pobočje, kjer se sprednji zobnik vrti, tako že bolj na kvadrat, je pa še ljubo sonce dodalo čistih 34°C vročine, direktenga v čelado.
Še dobro, da imam glavo bolj prazno, da ni dosti možganovine notri, ki bi od vročine lahko zavrela.
Ampak, ko prideš na vrh, in znova in znova ugotoviš, da ti daje to, da se nisi predal, veličasten občutek da zmoreš in da bivaš, je vse poplačano in vse muke pozabljene.
Osvojeno drugo mesto pa prinese še nekaj dodatnega zadovoljstva. Ker, kakor poje naš Pero Lovšin … “Janez kurbin sin hoče samopotrditev”
Res, da tale Stari vrh ni ravno legendarni Puy de Dôme, kjer sta včeraj proti vrhu tega vulkana blestela in brzela naša kolesarja Tadej Pogačar in Matej Mohorič … ampak, če imajo oni danes počivalni dan, ga imam pa lahko, z ozirom, da sem že malček starejši državljan, tudi jaz.
Zatorej imam, v nasprotju z Bobom Geldofom, ki poje I Don’t Like Mondays, ponedeljke zelo rad.
Današnji refren se torej glasi … noge u luft in možgane na off,
brez čivave na straži,
saj ne ležim jaz na plaži!