Kdo smo

Kdo smo

Ideja o ustanovitvi lastnega športnega društva se je porodila leta 1999, ko smo se vračali s kolesarskega maratona Rogaška. Že nekaj časa smo skupaj kolesarili in se udeleževali različnih kolesarskih prireditev. Kot najbrž vsi rekreativni kolesarji, smo se tudi mi vedno soočali z določenimi problemi glede organizacije prevozov, obveščenostjo in udeležbo na kolesarskih prireditvah. Spoznali smo kar nekaj kolesarjev, ki so imeli podobne težave.

Po maratonu Rogaška 1999 smo se, ob zasluženem pivu (Armando, Christian, Dušan, Gorazd, Matjaž in Samo) odločili in dogovorili, da bomo ustanovili svoje športno društvo, ki nam bo zagotovilo boljšo organizacijo, obveščenost in predvsem redno skupno kolesarjenje ter druženje.

Rečeno – storjeno. Po nekaj tedenskem dogovarjanju, iskanju informacij, pridobivanju novih članov in sponzorjev ter donatorjev, smo sklicali obči zbor, kjer smo na zasedanju dne 11.10.1999 ustanovili športno društvo, določili ime, sedež in pravila našega športnega društva TurboM.

29.11.1999 smo bili uradno vpisani v register društev in pridobili vso dokumentacijo, ki je potrebna za delovanje športnega društva. Tako smo na ta dan uradno postali Športno Društvo TURBO M.

Ekipa TURBO M v letu 2021
Ekipa TURBO M v letu 2019

Vodstvo

Predsednik: Matjaž Mesojedec

Podpredsednik: Edo Bolkovič

Tajnik: Lukas Pacak

Vodja kolesarskega sindikata: Roman Cankar

Vodja kolesarske tekmovalne sekcije: Bojan Lampe

Vodja tekaške sekcije: Marjanca Firm, Vesna Mesojedec

Vodja triatlonske sekcije: Klara Miklič, Robert Zajc

Vodja smučarjev tekačev: Gorazd Berginc, Domen Zalar

Urednik spletnih strani: Lukas Pacak
( vnašalec novic Matjaž Mesojedec,
za galerijo skrbi Samo Mali )

Sekcije

Cestno kolesarstvo

Triatlon

Tek

Tek na smučeh