Dolina Soče – SiS izziv 2022, 28.5.2022

Dan po 19. etapi Gira, ki je potekala po slovenskih tleh, so se na trasi Kobarid – Livške ravne, imenovanem Dolina Soče – SiS izziv, pomerili tudi amaterski kolesarji.
Dirka, ki šteje za Pokal Slovenije, se je pričela v Kobaridu, kjer je tekmovalce z razliko od dneva prej pričakalo nekoliko bolj kislo vreme. Kljub temu se okoli 90 tekmovalcev ni ustrašilo izziva in se pognalo v boj za zmago na trasi z višinsko razliko 830 metrov na dolžini 11 kilometrov.
Za selekcijo je poskrbela prva trasa iz Idrskega do Livka s povprečno 10,5 odstotnim naklonom, drugi del od Livka do Livških ravn pa je nekoliko položnejši s povprečnim naklonom 8,4 odstotka.

V kategoriji Ženske A je bila najhitrejša Laura Šimenc (TEAM DEROSA SANTINI), druga je bila Ema Pirš (ŠD TURBO M) in tretja Patricija Goričan (KK ROGLA).

V kategoriji Ženske D je prvo mesto osvojila Jožefa Anžel (ŠD BAM.BI), druga je bila Ivica Rakoš (ŠD TURBO M) in tretja Dragica Habjan (KOLOKA).

V kategoriji Master H je bil najhitrejši Marjan Čuden (TEAM BTS COMPANY), drugo mesto je osvojil Milivoj Papič (ŠD TURBO M) ter tretje Dragan Rakoš (ŠD TURBO M).
Čestitke tudi Gašperju za osvojeno 4 mesto.

Bravo naši bravo ŠD Turbo M!!!

Slike in tekst: prijavim.se