9. kolesarski VZPON NA LUBNIK, 13.9.2020

Piše: Slavko Colnarič
Včeraj med gledanjem Toura Hvastja omeni, da je danes vzpon na Sviščake in do Naceta na Lubnik, za vse rekreativne in amaterske kolesarske navdušence, ki bi radi vsaj malo občutili, kako težko bo našim kolesarskim matadorjem na današnji gorski etapi z zaključnim vzponom na Grand Colombier.
Ker sem se že včeraj peljal pod vznožjem Lubnika, tega 7km vzpona, pa nekako nisem našel volje, da bi se nanj tudi povzpel, sem si rekel, mogoče mi je pa le namenjeno, da se letos še enkrat povzpnem na njega.
In, ko mi žena, moja osebna šoferka, reče, da se ji tudi slučajno ne da do Ilirske bistrice in potem še z avtom na Sviščake, kjer bi bila zaključna prireditev, sem vedel, da mi Nace danes ne uide. Zjutraj ob 8.30h lepo na kolo, do Škofje loke bo ravno prav kilometrov, da se ogrejejo stare mišice, in tacajt, da se prijavim in opravim še kakšen mini fiziološki opravek, se ravno spočijem, potem pa na glavo do vrha, kar bo pač bo.
No in izkazalo se je, da so bile noge dovolj dobre za tretje mesto, v kategoriji starcev nad 60 let. Moj prijatej Matej je bil hitrejši za 8 sekund, zmagovalec skoraj minuto. No, ko je bilo treba na oder po medaljo, zmagovalca ni bilo več na prizorišču, tako, da je na odru brez najhitrejšega, vse skupaj malo čudno izgledalo. Se mi tako obnašanje zdi nespoštljivo do organizatorja, ki se trudi, da organizira dirko, sploh v današnjih koronskih časih, pa tudi do sotekmovalcev.
Lahko bi zanj rekli; prišel, zmagal in nič videl.
Dobro, vsak po svoji pameti in razumevanju stvari.
Naj TOUR DE FRANCE živi!!!