Pilsenman, kvadratlon, Plzen, Češka, 8.8.2020

Člani triatlonske sekcije Ana in Lukas se letos že drugič udeležila posebne lokalne tekme v quadriatlonu v Plznu na Češkem. Razen kvadratlona je organizirana tudi nestandardna tekma v cross sprint triatlonu (plavanje 0,6 / tek 2,4 / gorsko kolo 20 / tek 3,7) z bistveno večjo množično udeležitvijo kot na kvadratlonu. Udeleženci kvadratlona so lahko tekmovali posamezno ali v dvojici. Ana in Lukas se odločila tekmovati kot dvojica – vse mora biti opravljeno skupaj (podobno trojkam). Proga kvadriatlona se začne z že tradiciolnim plavanjem na 0,6 km, sicer na polovici plavanja čaka na tekmovalce cca 100m teka zaradi plitve vode.

Bolevecki ribnik pri Plznu, kjer se med plavanjem teče

Po plavanju se nadaljuje s tekom (2,4 km) do menjalnega prostora. Nadaljuje se z veslanjem na standardnem turističnem kanuju 6 km po mirni reki Berounki. Če tekmuješ kot posameznik pa moraš odveslati 9 km, in sicer na kajaku.

6 km na reki Berounki, 2 kroga, dvojice na turističnih kanujih, posamezniki na kajakih

Po kanujih nadaljuješ s kolesarjenjem na gorskem kolesu v dolžini 39 km po razgibanem terenu, gor in dol, kjer moraš včasih tudi riniti kolo ali ga celo vzeti na hrbet in majčkeno z njim poplezati. Izzivov za gorsko kolesarskega navdušenca ne zmanjka.

Kolesarsko proga – 39 km, cca 700 višinskih metrov

Tekmo zaključiš s tekom v dolžini 7 km, kje je cca 200 m višinski vzpon in prečkanje 2 rek, drugo dejansko preplavaš. Tik po prečkanju druge reke je tudi cilj tekme.

Organizacija tekme je odlična, zaradi entuziastičnih organizatorjev, ki so občasno tudi tekmovalci. Označenost celotne proge (tudi kolesarskega dela) je odlična, okrepčevalnice (2x na kolesarjenju, 1x na teku), po teku brezplačno 1 pivo (Urquell Pilsen – kaj pa drugega, saj smo v Plznu) in sendvič. Merjenje časa s čipom …

Pred dvema letoma sta bila Ana in Lukas na 4. mestu letos pa na stopničke. 2. mesto je bilo zasluženo 🙂

2. mesto Ana in Lukas v kvadratlonu mešanih dvojk
Udeleženci kvadratlona